utorak, 7. travnja 2015.

Nemate u hladnjaku ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome možete napraviti prefini, sočni kolač – uz ovaj jednostavni recept.

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa – osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser.
Sastojci:
  • 1 i pol šalica oštrog brašna
  • 3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • pola žličice soli
  • 1 žličica alkoholnog octa
  • 1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
  • 5 žlica biljnog ulja
  • 1 šalica vode
Upute za pripremu:
  1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka.
  3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.
  4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.
  5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
  6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.

0 komentari:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.

Popular Posts