Nemate u hladnjaku ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a
željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome
možete napraviti prefini, sočni kolač – uz ovaj jednostavni recept.
Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa – osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser.
Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa – osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser.
Sastojci:
- 1 i pol šalica oštrog brašna
- 3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
- 1 šalica šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- pola žličice soli
- 1 žličica alkoholnog octa
- 1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
- 5 žlica biljnog ulja
- 1 šalica vode
Upute za pripremu:
- Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
- Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka.
- U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.
- Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.
- Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
- Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.
Izvor: zadovoljna.hr
0 komentari:
Objavi komentar