utorak, 7. travnja 2015.

Pojednostavimo današnji ručak! Danas napravite predah od mesa i poigrajte se bojama i povrćem.

Sastojci:
– 1 kg tikvica 1 luk srednje veličine
– bijeli luk prema želji (jedan do dva režnja)
– 100 grama prezle
– 150 grama ribanog sira gaude
– 2 jaja
– sjeckani peršun, sol, biber, mediteranska mješavina začina
Umak od kiselog vrhnja:
– 1 kiselo vrhnje
– 3-4 kašike majoneze
– 1 režanj bijelog luka, so biber
Priprema:
Tikvice naribati, posoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih što više možete. Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani bijeli luk, tek toliko da pusti miris. Ohladiti. Pomiješati sve sastojke, začiniti.
Ako je tijesto malo rijetko, možete dodati malo brašna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru. Formirati polpete i peći ih u malo ulja ili masla. Možete ih prije pečenja malo uvaljati u mrvice.
Za umak pomiješati sve sastojke i ostaviti kratko da odstoji kako bi se svi sastojci i mirisi sjedinili. Servirati polpete uz umak.

0 komentari:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.

Popular Posts