utorak, 7. travnja 2015.

Jede vam se nešto slatko? Pripremite ovaj lagani ali veoma ukusni kolač! Obradujte svoje najmilije, a i sebe…
Sastojci za podlogu:
– 100 g oraha
– 100 g lešnika
– 100 g datulja
– 100 g grožđica
– 1 kašika ekstrakta vanile
– 20 g sirovog kakaa u prahu
– 1 kašika meda
Sastojci za preliv:
– 85 g datula
– 15 g sirovog kakaa u prahu
– 25 g kokosovog ulja
– 90 ml vode
Priprema:
Prvo pripremite podlogu, odnosno koru. Orahe i lešnike izmiksajte na sitno u blenderu. Dodajte ostatak sastojaka za podlogu i nastavite da miksate dok ne dobijete lepljivu smesu.
Možete da miksate čak i koji minut više, da bi orašasti plodovi pustili svoje ulje, koje će dodatno pojačati njihovu aromu.
Rukama utisnite smesu za koru u duguljasti četvrtasti kalup za kolače.
Na koru dodajte preliv koji ste dobili miksanjem svih sastojaka zajedno u blenderu. Stavite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta pre posluživanja.
Umesto oraha i lešnika možete da koristite i druge orašaste plodove u bilo kojoj meri (bademe, indijske oraščiće) do ukupno 200 grama.
Ako je moguće pokušajte da nabavite sirovi kakao i sirovi med jer je njihova nutritivna vrednost neuporediva u odnosu na termički obrađeni kakao i med.

0 komentari:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.

Popular Posts