Fenomenalni spoj čokolade i ruma rijetko
koga ostavlja ravnodušnim. Rum kasato je jedna od poslastica koju možete
napraviti za svega pola sata, a njen okus je prava harmonija užitka
koja će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
– 300 grama krompira– 300 grama mljevenog keksa
– 200 grama čokolade
– 140 grama margarina
– 200 grama šećera u prahu
– jedna kašika kakaoa
– dvije kašike ruma
– jedna kašika ulja
Priprema:
Skuvajte krompir, ocijedite ga i ispasirajte pa mu
dodajte čokoladu i 100 grama margarina. Čokolada i margarin će se od
toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mljeveni keks,
šećer u prahu, kakao i rum po želji.
Formirajte kolač-ploču, na tacni ili u kalupu. Ostavite da
se stegne i ohladi. Za to vrijeme na pari otopite 100 grama čokolade, 40
grama margarina i dodajte jednu kašiku ulja. Isijecite štanglice kolača
pa ih umačite ili jednostavno prelijte pripremljenom glazurom. Vratite u
fržider da se sve stegne.
Izvor: mogujatosama.rs
0 komentari:
Objavi komentar