utorak, 7. travnja 2015.

Fenomenalni spoj čokolade i ruma rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Rum kasato je jedna od poslastica koju možete napraviti za svega pola sata, a njen okus je prava harmonija užitka koja će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Sastojci:
– 300 grama krompira
– 300 grama mljevenog keksa
– 200 grama čokolade
– 140 grama margarina
– 200 grama šećera u prahu
– jedna kašika kakaoa
– dvije kašike ruma
– jedna kašika ulja
Priprema:
Skuvajte krompir, ocijedite ga i ispasirajte pa mu dodajte čokoladu i 100 grama margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum po želji.
Formirajte kolač-ploču, na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vrijeme na pari otopite 100 grama čokolade, 40 grama margarina i dodajte jednu kašiku ulja. Isijecite štanglice kolača pa ih umačite ili jednostavno prelijte pripremljenom glazurom. Vratite u fržider da se sve stegne.
Izvor: mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.

Popular Posts