nedjelja, 12. travnja 2015.

Pita ....al bas pita ...njami volim pite !


Burek

Sastojci

  •  700g mekoga brasna
  •  1supena kasika soli
  •  1supena kasika ulja
  •  mlake vode po potrebi
  •   Nadjev:
  •  600g fasiranog mesa
  •  1mala kasika soli (ili malo vise po zelji)
  •  1mala kasicica crnog bibera
  •  1 glavica crnog luka
  •  100ml vode
  •  1 supena kasika ulja
  •   Za podmazivanje kora:
  •  150ml ulja
  •  150g putera
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
  • 1 priprema... /slika/2052701/
    Od brasna i ostali sastojka zamjesiti tjesto za pitu u tri jufke pomastiti ih malo sa uljam odozgo .
    I ostaviti da odmaraju nekih pola sata.

    U maloj serpici rastopiti puter i ulje.
  • 2 priprema... /slika/2052707/
    Dok tjesto odmara pripremiti nadjev :
    isjeckati sitno crni luk staviti ga u zdjelu sa vodom ,so,biber, jedna supena kasika ulja i fasirano meso
    sve zajedno dobro promjesati i sastaviti.
  • 3 priprema... /slika/2052711/
    Rastanjiti jufki oklagijom kao na slici.
  • 4 priprema... /slika/2052713/
    Podmazati rastopljenim puterom i uljem.
  • 5 priprema... /slika/2052717/
    Razvlaciti koru rukama po stolu koliko vam ona dozvoljava.
  • 6 priprema... /slika/2052719/
    Zatim staviti pripremljeno meso sa strana stola na jufku i poklopiti pa opet poprskati sa puterom.
  • 7 priprema... /slika/2052721/
    Zarolati je pomocu carsafa (ja radim na carsaf)
    sa obje strane.
    1. 8 priprema... /slika/2052723/
      Slagati je u podmazanom plehu.
    2. 9 pecena... /slika/2052729/
      Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici na 200°

    Posluživanje

    Uz casu jogurta ...divota prava !
    prijatno!

    coolinarika.com 

0 komentari:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.

Popular Posts